Banketbakkersroom

door

Koop lokaal je producten en ga hier lekker mee koken! We hebben de lekkerste recepten met streekproducten voor je op een rij gezet. Zet je koksmuts op en ga zelf aan de slag met de smaakmakers uit onze streek. Maak vandaag een heerlijke banketbakkersroom klaar. De perfecte basis om te serveren bij roodfruit, blauwe bessen, gekarameliseerde appel of te gebruiken in een dessert. Vergeet uiteraard het resultaat niet te delen op social media!

Banketbakkersroom

Banketbakkersroom

Marcin Beaufort
Nog geen stemmen
Dit recept geprobeerd?Vermeld @lokaallekkers!
Gang Bijgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 liter melk
  • 2 stuks vanillestokjes
  • 320 gram eidooiers
  • 150 gram suiker
  • 50 gram bloem
  • 40 gram maizena

Bereidingswijze
 

  • Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap er de vanille uit.
  • Voeg dit samen met de peulen toe aan de melk en kook op.
  • Klop ondertussen met een klopper de eierdooiers luchtig samen met de suiker.
  • Roer er dan de bloem en maizena onderdoor.
  • Zodra de melk kookt, zet het vuur lager en schep een goede pollepel melk bij de eiermix.
  • Vermeng deze goed en giet nu alles terug in de pan.
  • Breng het geheel terug aan de kook.
  • Kook, voortdurend roeren met een garde, de massa gaar.
  • Zodra het kookt duurt dit ongeveer 4 minuten, de massa wordt dan terug iets vloeibaarder en de bloemsmaak verdwijnt.
  • Stort op een bord of in een bakje en dek af met plasticfolie en laat afkoelen.

Tip!

  • Klop terug los en vermeng eventueel met yoghurt of zure room. Dit is een perfecte basis om te serveren bij roodfruit, blauwe bessen, gekarameliseerde appel of te gebruiken in een dessert.
Trefwoord eieren, melk