Koop lokaal je producten en ga hier lekker mee koken! We hebben de lekkerste recepten met streekproducten voor je op een rij gezet. Zet je koksmuts op en ga zelf aan de slag met de smaakmakers uit onze streek. Maak vandaag een heerlijk gerecht van onze regionale chef Juriën Paridaen van Bistro In Den Koning. Vergeet uiteraard het resultaat niet te delen op social media!
“Persoonlijk vind ik dit een té gekke combinatie. Als je het leest klinkt het een beetje vergezocht, maar door de combinatie trekken de componenten zich écht omhoog.”
“Je kan spelen met de hoeveelheid bietjes en chocolade, als voorgerecht neem je meer bietjes en als nagerecht kan je er meer chocolade in verwerken, bijvoorbeeld ook een chocolademousse.”

Bietensalade met geitenkaas en chocolade
Ingrediënten
- 2 gele bieten
- 2 Chiogga bieten
- 2 rode bieten
- 2 gekookte rode bieten
- 1 kropje Frisée sla
- 150 gram verse geitenkaas
- 150 gram ongezoete slagroom
- zwarte peper
- Zeeuwse zoute
- olijfolie extra vierge van goede kwaliteit
- witte wijnazijn
- pure chocolade liefst 70% of meer
Bereidingswijze
- Spoel alle bietjes onder koud stromend water zodat alle grondresten weg zijn.
- Laat even uitlekken in een vergiet.
- Verkruimel de verse geitenkaas en doe deze in een kom (mocht je een keukenmachine hebben gebruik dan deze).
- Giet de ongezoete slagroom erover samen met wat versgemalen zwarte peper.
- Mix nu de geitenkaas met de slagroom en sla deze in een steeds hoger tempo luchtig op.
- Voeg eventueel naar smaak wat extra zwarte peper toe. Doe hierna in een spuitzak en leg in de koelkast.
- Snijd hierna de rauwe chiogga, rode en gele bieten in dunne plakjes (mandoline, wel uitkijken voor je vingers) en steek deze uit, leg ze in een kom en besprenkel wat olijfolie en witte wijnazijn over de bietjes en voeg wat peper en zeezout toe.
- Snijd de gekookte rode bieten in fijne brunoise (blokjes).
- Verdeel alle biet plakjes op het bord. Leg wat rode biet brunoise op de plakjes biet.
- Neem de spuitzak luchtige geitenkaas en maak mooie toefjes verdeeld over de bietjes.
- Werk af met de gele blaadjes Frisée sla.
- Tip! Wil je het gerecht nog specialer en lekkerder maken
- Rasp met een fijne rasp de chocolade over het hele gerecht.
- Dit geeft gelijk wat show aan tafel en de chocolade smelt dan niet al in de keuken bij het bereiden.