Koop lokaal je producten en ga hier lekker mee koken! We hebben de lekkerste recepten met streekproducten voor je op een rij gezet. Zet je koksmuts op en ga zelf aan de slag met de smaakmakers uit onze streek. Maak vandaag een heerlijk gerecht van Sjoerd Voogdt van Bistro Lafayette Sur Mer. Vergeet uiteraard het resultaat niet te delen op social media!

Erwtensoep met munt en hangop
Ingrediënten
- 500 gram verse erwten
- 2 stuks ui
- 1 teen knoflook
- 150 gram hangop van boerenyoghurt
- 5 takjes munt
- 1 citroen
- 750 gram groentebouillon
- gemalen zwarte peper en zeezout
- olijfolie
Bereidingswijze
- Snijd de ui en knoflook fijn en bak deze in een klein beetje olijfolie aan dit mag niet kleuren maar langzaam stoven.
- Wanneer de ui en knoflook gaar zijn voeg de verse erwten toe en de groentebouillon,
- Breng terug aan de kook en draai dan het vuur laag en laat 10 min pruttelen.
- Mix de soep glad met een staafmixer en kruid af met gemalen peper.
- Mix met een staafmixer de munt met een scheutje olijfolie, citroensap en een snufje zout. Meng dit alles onder de hangop van yoghurt door.
- Serveer warm en lepel er de hangop in.
- Garneer met wat verse erwten, fijn gesneden kruiden en druppels olijfolie.
- Optioneel: stukjes krokant buikspek, gerookte makreel, gerookte paling of zelfs garnalen.

