Receptenfietsroute
Al eens aan gedacht om de ingrediënten van je pudding met gepocheerde peren bij elkaar te fietsen? Fiets door het mooie Zeeuws-Vlaanderen en verzamel onderweg de juiste ingrediënten zoals aangegeven in dit recept. De fietsroute voor dit recept kun je vinden op RouteYou. Geniet van de natuur en de bezoeken aan de streekproducenten. Eenmaal thuis, pak het recept erbij en ga aan de slag. Vergeet niet je ervaring en resultaat te delen met ons, dat vinden we leuk!
Tip
De route is vrij te fietsen en in principe te starten op elk punt. Houd wel rekening met warmte gevoelige producten, neem daarom een koeltasje mee voor onderweg. Let op de openingstijden: de routes zijn op alle dagen van de week te fietsen maar openingstijden kunnen verschillen gedurende het jaar. Is een locatie gesloten? Neem dan de producten ergens anders op de route mee. Houd wel rekening met warmte gevoelige producten, neem daarom een koeltasje mee voor onderweg.
Neem contant geld mee, want niet overal is het mogelijk om met de kaart te betalen.
Veel fiets- en eetplezier!

Pudding met gepocheerde peren
Ingrediënten
Pudding
- 300 gram melk
- 1 dl room
- 4 eierdooiers
- 1 el honing
- 2 blaadjes gelatine
- 40 gram maïzena
- 1 tl rum/cognac/whiskey
- ½ theelepel gember gemalen
- ½ theelepel kaneel gemalen
- ½ theelepel zwarte peper
- ¼ theelepel nootmuskaat gemalen
- ¼ theelepel kruidnagel
Gepocheerde peren
- 4 peren
- 150 gram witte wijn
- 150 gram water
- 50 gram honing
- ½ citroen
- 1 laurier
- 1 kaneelstok
- 5 gram maïzena
Bereidingswijze
- Klop ondertussen de eidooiers met de maïzena en drank luchtig.
- Voeg wat van de melk bij de eidooiers, doe alles terug in de pan.
- Kook onder voortdurend roeren op en voor2 minuten door. Los er de voorgeweekte gelatine in op.
- Stort in kommetjes. En laat afkoelen en opstijven in de koeling.
- Schil ondertussen de peren, verwijder klokhuis en snijd in blokjes.
- Breng ze aan de kook met de witte wijn, water, honing, citroen en laurier.
- Kook op zacht vuur beetgaar.
- Voeg nu de maïzena met wat water toe. Kook op en 1 minuut door en draai het vuur uit.
- Als alles afgekoeld is schep dan voorzichtig de peren met wat vocht op de pap.
Tip: Werk af met een lekker koekje of stroopwafel crumble. Niets middeleeuws aan maar wel lekker.
Producten en verkooppunten onderweg
Eieren:
Brett’s Biokraam
Oude Havendijk 2
4585 PW Hengstdijk
06 13690803
https://www.facebook.com/Brettsbiokraam/
Appels en peren:
Brett’s Biokraam
Oude Havendijk 2
4585 PW Hengstdijk
06 13690803
https://www.facebook.com/Brettsbiokraam/
Hof van Kessel
Lange Nieuwstraat 5
4587RH Kloosterzande
Lia: 06-28984940
info@hofvankesselzeeland.nl
https://www.hofvankesselzeeland.nl/
Zoetebredero Voeding & Zo
Oude Kaai 8
4569AB Graauw
gerdaleys@zeelandnet.nl
https://zoetebredero.123website.be/
Melk:
Het Melkhuis
Rietstraat 23 Ter hole
https://www.hetmelkhuis.nl
0114 320 946
Honing:
Hof van Kessel
Lange Nieuwstraat 5
4587RH Kloosterzande
Lia: 06-28984940
info@hofvankesselzeeland.nl
https://www.hofvankesselzeeland.nl/
Zoetebredero Voeding & Zo
Oude Kaai 8
4569AB Graauw
gerdaleys@zeelandnet.nl
https://zoetebredero.123website.be/