Fietsreceptenroute Pagadder: Pudding met gepocheerde peren

door

Receptenfietsroute

Al eens aan gedacht om de ingrediënten van je pudding met gepocheerde peren bij elkaar te fietsen? Fiets door het mooie Zeeuws-Vlaanderen en verzamel onderweg de juiste ingrediënten zoals aangegeven in dit recept. De fietsroute voor dit recept kun je vinden op RouteYou. Geniet van de natuur en de bezoeken aan de streekproducenten. Eenmaal thuis, pak het recept erbij en ga aan de slag. Vergeet niet je ervaring en resultaat te delen met ons, dat vinden we leuk!

Tip

De route is vrij te fietsen en in principe te starten op elk punt. Houd wel rekening met warmte gevoelige producten, neem daarom een koeltasje mee voor onderweg. Let op de openingstijden: de routes zijn op alle dagen van de week te fietsen maar openingstijden kunnen verschillen gedurende het jaar. Is een locatie gesloten? Neem dan de producten ergens anders op de route mee. Houd wel rekening met warmte gevoelige producten, neem daarom een koeltasje mee voor onderweg.

Neem contant geld mee, want niet overal is het mogelijk om met de kaart te betalen.

Veel fiets- en eetplezier!

Pudding

Pudding met gepocheerde peren

Marcin Beaufort
Nog geen stemmen
Dit recept geprobeerd?Vermeld @lokaallekkers!
Gang Nagerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

Pudding

  • 300 gram melk
  • 1 dl room
  • 4 eierdooiers
  • 1 el honing
  • 2 blaadjes gelatine
  • 40 gram maïzena
  • 1 tl rum/cognac/whiskey
  • ½ theelepel gember gemalen
  • ½ theelepel kaneel gemalen
  • ½ theelepel zwarte peper
  • ¼ theelepel nootmuskaat gemalen
  • ¼ theelepel kruidnagel

Gepocheerde peren

  • 4 peren
  • 150 gram witte wijn
  • 150 gram water
  • 50 gram honing
  • ½ citroen
  • 1 laurier
  • 1 kaneelstok
  • 5 gram maïzena

Bereidingswijze
 

  • Klop ondertussen de eidooiers met de maïzena en drank luchtig.
  • Voeg wat van de melk bij de eidooiers, doe alles terug in de pan.
  • Kook onder voortdurend roeren op en voor2 minuten door. Los er de voorgeweekte gelatine in op.
  • Stort in kommetjes. En laat afkoelen en opstijven in de koeling.
  • Schil ondertussen de peren, verwijder klokhuis en snijd in blokjes.
  • Breng ze aan de kook met de witte wijn, water, honing, citroen en laurier.
  • Kook op zacht vuur beetgaar.
  • Voeg nu de maïzena met wat water toe. Kook op en 1 minuut door en draai het vuur uit.
  • Als alles afgekoeld is schep dan voorzichtig de peren met wat vocht op de pap.

Tip: Werk af met een lekker koekje of stroopwafel crumble. Niets middeleeuws aan maar wel lekker.

    Trefwoord honing, peer, zuivel

    Producten en verkooppunten onderweg

    Eieren:
    Brett’s Biokraam
    Oude Havendijk 2
    4585 PW Hengstdijk
    06 13690803
    https://www.facebook.com/Brettsbiokraam/

    Appels en peren:

    Brett’s Biokraam
    Oude Havendijk 2
    4585 PW Hengstdijk
    06 13690803
    https://www.facebook.com/Brettsbiokraam/

    Hof van Kessel
    Lange Nieuwstraat 5
    4587RH Kloosterzande
    Lia: 06-28984940
    info@hofvankesselzeeland.nl
    https://www.hofvankesselzeeland.nl/

    Zoetebredero Voeding & Zo
    Oude Kaai 8
    4569AB Graauw
    gerdaleys@zeelandnet.nl
    https://zoetebredero.123website.be/

    Melk:

    Het Melkhuis
    Rietstraat 23 Ter hole
    https://www.hetmelkhuis.nl
    0114 320 946

    Honing:

    Hof van Kessel
    Lange Nieuwstraat 5
    4587RH Kloosterzande
    Lia: 06-28984940
    info@hofvankesselzeeland.nl
    https://www.hofvankesselzeeland.nl/

    Zoetebredero Voeding & Zo
    Oude Kaai 8
    4569AB Graauw
    gerdaleys@zeelandnet.nl
    https://zoetebredero.123website.be/