Ontdek de Smaakvolle Fietsroute
Verken de prachtige polders en proef de lokale smaken met onze fietsroutes langs de beste streekproducenten.
Hoe werkt het?
Al eens aan gedacht om de ingrediënten van je gerecht bij elkaar te fietsen? Fiets door het mooie Zeeuws-Vlaanderen en verzamel onderweg de juiste ingrediënten zoals aangegeven in dit recept.
De fietsroutes kun je vinden op RouteYou. Ga naar de route, start de navigatie en fietsen maar! Geniet van de natuur en de bezoeken aan de streekproducenten.
Eenmaal thuis, pak het recept erbij en ga aan de slag. Vergeet niet je ervaring en resultaat te delen met ons, dat vinden we leuk!
Tips
- De routes zijn vrij te fietsen en in principe te starten op elk punt.
- Houd rekening met producten die je koel moet bewaren. Neem daarom een koeltasje mee voor onderweg.
- Let op de openingstijden. De routes zijn op alle dagen van de week te fietsen, maar openingstijden kunnen verschillen gedurende het jaar.
- Is een locatie gesloten? Neem dan de producten ergens anders op de route mee.
- Neem contant geld mee, want niet overal is het mogelijk om met de kaart te betalen.
Veel fiets- en eetplezier!

Pudding met gepocheerde peren
Ingrediënten
Pudding
- 300 gram melk
- 1 dl room
- 4 eierdooiers
- 1 el honing
- 2 blaadjes gelatine
- 40 gram maïzena
- 1 tl rum/cognac/whiskey
- ½ theelepel gember gemalen
- ½ theelepel kaneel gemalen
- ½ theelepel zwarte peper
- ¼ theelepel nootmuskaat gemalen
- ¼ theelepel kruidnagel
Gepocheerde peren
- 4 peren
- 150 gram witte wijn
- 150 gram water
- 50 gram honing
- ½ citroen
- 1 laurier
- 1 kaneelstok
- 5 gram maïzena
Bereidingswijze
- Klop ondertussen de eidooiers met de maïzena en drank luchtig.
- Voeg wat van de melk bij de eidooiers, doe alles terug in de pan.
- Kook onder voortdurend roeren op en voor2 minuten door. Los er de voorgeweekte gelatine in op.
- Stort in kommetjes. En laat afkoelen en opstijven in de koeling.
- Schil ondertussen de peren, verwijder klokhuis en snijd in blokjes.
- Breng ze aan de kook met de witte wijn, water, honing, citroen en laurier.
- Kook op zacht vuur beetgaar.
- Voeg nu de maïzena met wat water toe. Kook op en 1 minuut door en draai het vuur uit.
- Als alles afgekoeld is schep dan voorzichtig de peren met wat vocht op de pap.
Tip: Werk af met een lekker koekje of stroopwafel crumble. Niets middeleeuws aan maar wel lekker.
Een Reis Langs Lokale Smaken
Fietsroutes langs streekproducenten
Onze fietsroutes nemen je mee door schilderachtige polders en weelderige velden, waar je onderweg kunt stoppen bij diverse streekproducenten. Van ambachtelijke kaasmakers tot biologische groentetelers, elke halte biedt een unieke kans om de lokale cultuur en smaken te ontdekken. Geniet van de gastvrijheid en proef de versheid van de streekproducten die je onderweg verzamelt.