Gepocheerd ei op zuurdesemtoast met gerookte zalm

door

Op zondag mag een ontbijtje altijd extra feestelijk zijn en met het volgende recept voor gepocheerd ei kun je zeker flink wat punten scoren. Zowel bij je partner maar ook bij je gasten, want je kan dit ook prima maken als een lekker lunchgerecht. Gebruik superverse ingrediënten en stop er veel liefde in dan kan het niet mislukken. En kies een mooi bord om op te serveren, ook niet onbelangrijk want het oog wil ook wat.

Lokaal lekkers

Wij gebruikten ingrediënten van:

  • Eitjes van Tok Tok de Dobbelaere
  • Brood van Boussen Culinair
  • Micro-greens Chefs Boeket 
  • Vishandels uit de regio
  • Borden Platez St Jansteen
Lokaal Lekkers streekproducten

Gepocheerde eitjes op zuurdesemtoast met gerookte zalm

Ludo Haers
Nog geen stemmen
Dit recept geprobeerd?Vermeld @lokaallekkers!
Gang Lunch, Ontbijt
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • Vier sneetjes getoast zuurdesembrood
  • 7 verse eitjes middel
  • 4 mooie plakken gerookte zalm
  • Witte wijnazijn/natuurazijn
  • 150 gram gezouten roomboter
  • Micro-greens/tuinkers als garnering
  • 1 eetlepel water
  • Citroensap
  • Peper uit de molen en zeezout/fleur de sel
  • Cayennepeper

Bereidingswijze
 

  • Vul een ruime pan met een scheutje natuurazijn, breng deze aan de kook en zet dan op een klein vuurtje, dit is om de eitjes te pocheren.
  • Hollandaisesaus: Klop 3 eierdooiers met 2 eetlepels witte wijnazijn en 1 el water au bain-marie in 5-10 minuten luchtig. Voeg de boter in kleine blokjes al roerend toe aan het eidooiermengsel. Breng de saus op smaak met peper, zout, cayennepeper en wat citroensap. Houdt even warm.
  • Pocheer dan één voor één de eieren drie minuten en leg ze even op een schone theedoek en snij ze een beetje bij indien nodig.
  • Leg het brood midden op de borden en dresseer er de zalm op.
  • Leg het gepocheerde ei op de zalm en giet er royaal wat hollandaise saus op, laat nog wel een beetje van het ei zien.
  • Garneer met micro-greens of gewone tuinkers naar smaak, als laatste nog een klein beetje fleur de sel en wat gemalen peper.
Trefwoord eieren, gerookte vis