Koop lokaal je producten en ga hier lekker mee koken! We hebben de lekkerste recepten met streekproducten voor je op een rij gezet. Zet je koksmuts op en ga zelf aan de slag met de smaakmakers uit onze streek. Maak vandaag deze heerlijke hangop van Peter Fremouw van Restaurant de Zeeuwse Kust. Vergeet uiteraard het resultaat niet te delen op social media!

Hangop met duindoorn en blauwe bessen
Ingrediënten
- hangop van 1/2 liter yoghurt van de boerderij
- 1 el honing
- rasp van 1 limoen
- 150 gram sap van duindoornbes
- 50 gram suiker
- 1 blaadje gelatine
- blauwe bessen
- munt voor garnering
Bereidingswijze
- Kook de suiker en sap van duindoornbes op voeg de voorgeweekte gelatine toe.
- Laat afkoelen en vries in een bakje in.
- Schraap met een vork de granite los. En bewaar in vriezer.
- Meng de hangop met een lepel honing en de limoenrasp.
- Verdeel de hangop in kommetjes
- Verdeel de granite over de hangop
- Maak af met blauwe bessen en munt als garnering.
- Serveer direct.