Wat een feest, een heerlijke lauwe jonge aardappelsalade van net uitgegraven patatjes welke al werden geteeld door de Inca’s ongeveer zevenduizend jaar geleden. Echt een aanrader bij een BBQ of als bijgerecht tijdens een zomerse lunch.
Gebruik voor deze salade een vastkokend aardappeltje van bijvoorbeeld de Groene Tol of de Paviljoenhoeve zodat er nog lekker wat bite in zit. Schillen is niet nodig alleen, goed wassen en de schilletjes er met de hand een beetje afwrijven.
Serveer de salade lauw dan komen de smaken het best tot zijn recht. En lekker met zelfgemaakte pickles erbij!

Jonge aardappelsalade
Ingrediënten
- 500 gram kleine aardappeltjes dezelfde grootte
- 1 teentje knoflook
- 1 takje rozemarijn
- 1 takje tijm
- Zeezout
- 1 dl Griekse yoghurt
- 2 eetlepels gehakte peterselie
- 1 dl Nederlandse pickles
- 1 dl mayonaise
- 1 tl chilivlokken
- 2 eetlepels fijngesneden lente-ui
- 1 eetlepel gezouten en gehakte pistachenoten
- Zwarte peper uit de molen
- Wat sprietjes bieslook
- Wat aardappelchips
Bereidingswijze
- Kook de aardappelen in het schilletje beetgaar met zeezout, tijm, knoflook en rozemarijn
- Giet ze af en laat afkoelen
- Meng voor de dressing de yoghurt, pickles, mayonaise, lente-ui en breng verder op smaak met peper en zout
- Kruide aardappeltjes met peper en zeezout en meng er dan de dressing doorheen
- Garneer met de gehakte pistachenootjes, bieslooksprietjes, chips en chilivlokken