Kersencake met kersen uit Kloosterzande
Het kersenseizoen is aangebroken en we gaan lekker aan de slag met (h)eerlijke ingrediënten. Vroegrijpe Nimba kersen en jam uit de boomgaard van Hof van Kessel, bloem uit de molen van Hulst en smakelijke roomboter van delicatessenwinkel Palet van Smaken.
Deze kersencake is heerlijk luchtig en toch smeuïg, heeft een lekkere kersensmaak door de jam die door het beslag is gewreven en het glazuur bovenop maakt de cake helemaal af.

Kersencake
Wat heb je nodig?
Ingrediënten
- 250 gram bloem
- 250 gram roomboter
- 250 gram witte basterdsuiker
- 1 zakje bakpoeder
- 1 zakje vanillesuiker
- 4 biologische eitjes
- Snufje zout
- 4 eetlepels kersenjam
- 150 gram poedersuiker
- 1 eetlepel volle yoghurt
- 2 eetlepels melk
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden boven- en onder warmte.
- Klop de boter en de suiker in ongeveer 5 minuten wit en luchtig met de keukenmachine of mixer.
- Voeg 1 voor 1 de eieren toe en voeg pas een nieuwe toe als de vorige goed is opgenomen.
- Voeg dan het bakpoeder, de vanillesuiker, zout en de bloem toe en meng tot een mooi beslag.
- Vet de bakvorm in of bedek met bakpapier. Verdeel 1/3 deel van het beslag over de bodem, verdeel daarover de helft van de jam.
- Meng dit door elkaar met een mes of satéprikker. Daarop verdeel je weer 1/3 deel van het beslag, daarop de rest van de jam. Meng dit weer door elkaar en daaroverheen het laatste deel van het beslag.
- Bak de cake nu in ca. 45-60 minuten gaar. Test of de cake gaar is met een satéprikker. Laat de cake volledig afkoelen en haal uit de cakevorm.
- Maak dan het glazuur door de poedersuiker te mengen met de yoghurt en de melk. Meng er een beetje jam door voor een beetje kleur.
- Verdeel het glazuur over de cake en garneer naar wens met verse kersen en blaadjes munt. Laat het glazuur opstijven en snij de cake in plakken. Eet smakelijk!