Koop lokaal je producten en ga hier lekker mee koken! We hebben de lekkerste recepten met streekproducten voor je op een rij gezet. Zet je koksmuts op en ga zelf aan de slag met de smaakmakers uit onze streek. Maak vandaag een heerlijk gerecht van onze regionale chef Juriën Paridaen van Bistro In Den Koning. Vergeet uiteraard het resultaat niet te delen op social media!

Kersenclafoutis
Ingrediënten
- 450 gram zure room
- 23 gram bloem
- 3 eieren
- 75 gram suiker
- 20 stuks ontpitte kersen (alternatief blauwe bessen of frambozen)
Bereidingswijze
- Allereerst vet je de schaaltjes in.
- Verwarm een oven voor op 180C
- Klop de eieren en suiker luchtig in een kom.
- Meng vervolgens de zure room en bloem erdoor totdat er geen klontjes meer zijn.
- Verdeel de kersen over de schaaltjes en schenk vervolgens het beslag erover (let op dat de clafoutis nog wat kan rijzen in de schaaltjes dus doe ze maar ¾ vol.).

