REGIO
Walcheren
Alle recepten uit Walcheren voor u verzameld!
REGIO
Walcheren
Alle recepten uit Walcheren voor u verzameld!
Kook lokaal met onze recepten
Kook lokaal met onze recepten
Rode mulfilet met sinaasappelhollandaise
Koop lokaal je producten en ga hier lekker mee koken! We hebben de lekkerste recepten met streekproducten voor je op een rij gezet. Zet je koksmuts op en ga zelf aan de slag met de smaakmakers uit onze streek. Maak vandaag een heerlijk gerecht van Bas Dierick...
Absdaalse voorjaarssalade met raapsteeltjes
Vandaag heb ik bij Joost van de Groene Tol wat verse soorten sla, raapsteeltjes, bietjes en radijs opgehaald om een mooie Absdaalse voorjaarssalade met raapsteeltjes te maken. De Groene Tol is een kleinschalige biologische boerderij in de gemeente Hulst, in het kleine...
Uiensoep met zuurdesem crouton en oude kaas
Een heerlijk recept gemaakt van Zeeuwse uien! Soms heb je gewoon zin in iets eenvoudigs dat voelt als een warme omhelzing. Deze uiensoep met zuurdesemcrouton en oude kaas is precies dat soort gerecht. Gemaakt van verse Zeeuwse uien, langzaam gesmoord tot ze hun...
Spaanse tortilla
Een echte klassieker uit de Spaanse keuken: tortilla van Marcin Beaufort. Deze luchtige omelet met aardappel, paprika, ui en een vleugje gerookt paprikapoeder is heerlijk simpel en vol van smaak. Perfect als lunch, hoofdgerecht of tapasgerecht om te delen. Serveer met...
Erwtensoep met munt en hangop
Koop lokaal je producten en ga hier lekker mee koken! We hebben de lekkerste recepten met streekproducten voor je op een rij gezet. Zet je koksmuts op en ga zelf aan de slag met de smaakmakers uit onze streek. Maak vandaag een heerlijk gerecht van Sjoerd Voogdt van...
Zeeuwse mossel met pompoen puree en chimichurrie
Koop lokaal je producten en ga hier lekker mee koken! We hebben de lekkerste recepten met streekproducten voor je op een rij gezet. Zet je koksmuts op en ga zelf aan de slag met de smaakmakers uit onze streek. Maak vandaag pompoen puree klaar met...
Muhamarra met walnoten en geroosterde paprika
Muhamarra met walnoten en geroosterde paprika 150 gr walnoten250 gr paprika15 gr walnotenolie50 gr zonnebloem olie1 gr zout15 gr honing1 teen knoflook1 kleine ui1 tl komijn Rooster de paprika op z'n heel in een hete oven van 200C tot ze zwart zijn.Voeg de laatste 10...
Cocktail: Holy Sea Buckthorn
"Dat wij van lokaal en samenwerken houden, is natuurlijk geen verrassing! Dat proberen we uiteraard ook met onze streekproducten. We nemen een fles Searoop Duindoorn, een fles cider van Holy Spiritus, wortels uit de Zeeuwse klei en nog wat extra ingrediënten. Het...
Warme appeltjes met hangop
Koop lokaal je producten en ga hier lekker mee koken! We hebben de lekkerste recepten met streekproducten voor je op een rij gezet. Zet je koksmuts op en ga zelf aan de slag met de smaakmakers uit onze streek. Maak vandaag een heerlijk gerecht met een recept...
De mosselburger
Wist je dat je met mosselen de allerlekkerste burger kunt maken? Proef het en je bent verkocht. Puur natuur, zonder rare toevoegingen en ook nog eens met bijna geen carbon footprint. Maak kennis met de mosselburger! Lekker, gezond en goed voor het milieu; er zijn...
Vanille-ijs
Zelfgemaakt vanille-ijs is een van die klassiekers die nooit teleurstelt. Met zijn rijke, romige textuur en de smaak van echte vanille is het een favoriet bij jong en oud. Bovendien is het maken van vanille-ijs thuis een eenvoudig proces dat je veel voldoening geeft....
Rode bieten crème
Koop lokaal je producten en ga hier lekker mee koken! We hebben de lekkerste recepten met streekproducten voor je op een rij gezet. Zet je koksmuts op en ga zelf aan de slag met de smaakmakers uit onze streek. Maak vandaag een heerlijke rode bieten crème klaar....
Zoute bonen met krokante Zeeuws spek, ui en worst
In onze stal naast het huis hingen vroeger altijd wel een paar kippen en konijnen die net waren geslacht, maar er stonden ook een paar grote Keulse potten met een houten deksel en kassei, donker en zwaar, vol met zoute bonen en zuurkool die mijn moeder met zorg had...
Citroenkip met krieltjes en zeekraal
Kip, wie lust het niet en met dit recept wordt het echt nog veel lekkerder. In plaats van een foto vind je bij dit recept een prachtige handgetekende illustratie van @Hanstekenteten, foodlover en verteller met pen en penseel. Zijn tekening brengt de warmte van de...
Zelfgemaakte koekjes van Bakkerij Willemsen
Er gaat niets boven de geur van versgebakken koekjes die door je huis zweeft. En wat als je koekjes zou kunnen maken die net zo lekker zijn als die van de bakker? Met dit eenvoudige recept van Bakkerij Willemsen bak je zelf koekjes van topkwaliteit, zonder dat je...
Zeeuwse borrelplank met dips
In Zeeland komen land en zee samen en nergens proef je dat beter dan op een goedgevulde borrelplank. De zomer is het perfecte seizoen om te genieten van al het lekkers dat deze mooie provincie te bieden heeft. De verscheidenheid aan Zeeuwse producten komt niet uit de...
Plaattaart met rode uien, geitenkaas en walnoten
Zeeland beleef je past echt als je op de culinaire toer gaat. Een interessante smaakervaring die je niet mag missen, is de wereld van uien! En daar worden er in Zeeland ook veel van geteeld. Uien zijn een van de meest gegeten groenten in Nederland en Vlaanderen, ook...
Gegrilde inktvis met couscous
Koop lokaal je producten en ga hier lekker mee koken! We hebben de lekkerste recepten met streekproducten voor je op een rij gezet. Zet je koksmuts op en ga zelf aan de slag met de smaakmakers uit onze streek. Maak vandaag een heerlijke gegrilde inktvis klaar met...
Tartaar van wilde zeebaars, kruidenolie en limoen
Koop lokaal je producten en ga hier lekker mee koken! We hebben de lekkerste recepten met streekproducten voor je op een rij gezet. Zet je koksmuts op en ga zelf aan de slag met de smaakmakers uit onze streek. Maak vandaag deze heerlijke tartaar van Peter Fremouw van...
Bietensalade met geitenkaas en chocolade
Koop lokaal je producten en ga hier lekker mee koken! We hebben de lekkerste recepten met streekproducten voor je op een rij gezet. Zet je koksmuts op en ga zelf aan de slag met de smaakmakers uit onze streek. Maak vandaag een heerlijk gerecht van onze...
Basisrecept bonen (vegan)
Koop lokaal je producten en ga hier lekker mee koken! We hebben de lekkerste recepten met streekproducten voor je op een rij gezet. Zet je koksmuts op en ga zelf aan de slag met de smaakmakers uit onze streek. Maak vandaag een lekker vegan recept klaar voor diverse...
Jonge aardappelsalade
Wat een feest, een heerlijke lauwe jonge aardappelsalade van net uitgegraven patatjes welke al werden geteeld door de Inca’s ongeveer zevenduizend jaar geleden. Echt een aanrader bij een BBQ of als bijgerecht tijdens een zomerse lunch. Gebruik voor deze salade een...
Kippenbouillon
Kippenbouillon 2 kg kipkarkas1 ui gepeld1 prei gewassen en gesneden (enkel het wit gedeelte)Water1 el zwarte peperkorrelsthijm en laurier Doe karkassen in een grote pan, vul met water en kook ze op.Als ze koken schuim dan af en laat 2 minuten doorkoken.Snijd en was de...
Hangop met duindoorn en blauwe bessen
Koop lokaal je producten en ga hier lekker mee koken! We hebben de lekkerste recepten met streekproducten voor je op een rij gezet. Zet je koksmuts op en ga zelf aan de slag met de smaakmakers uit onze streek. Maak vandaag deze heerlijke hangop van Peter Fremouw...
Mayonaise
Koop lokaal je producten en ga hier lekker mee koken! We hebben de lekkerste recepten met streekproducten voor je op een rij gezet. Zet je koksmuts op en ga zelf aan de slag met de smaakmakers uit onze streek. Maak vandaag een heerlijk gerecht van onze...
Groene en witte boontjes met yoghurt hangop en walnoot
Dit zomerse gerecht van chef Sjoerd Voogdt van Bistro Lafayette laat zien hoe simpele, lokale ingrediënten samen iets bijzonders kunnen worden. Met verse groene en witte boontjes, gecombineerd met romige hangop van de Heerenhoeve en knapperige walnoten zet je een...
Zeeuwse Poffertjes
Zeeuwse Poffertjes 300 gram Zeeuwse bloem5 gram bakpoeder2 eieren (opsplitsen in 1 eiwit - 2 eidooiers)10 gram suiker400 gram volle melk40 gram roomboterSnuf zoutRoomboter en poedersuiker om te bestrooien Meng de bloem, bakpoeder en zout.Meng de eidooiers met de melk...
Worteltaart
Koop lokaal je producten en ga hier lekker mee koken! We hebben de lekkerste recepten met streekproducten voor je op een rij gezet. Zet je koksmuts op en ga zelf aan de slag met de smaakmakers uit onze streek. Maak vandaag een heerlijke worteltaart van onze...
Bloemkool risotto met paddenstoelen en rode poon
Koop lokaal je producten en ga hier lekker mee koken! We hebben de lekkerste recepten met streekproducten voor je op een rij gezet. Zet je koksmuts op en ga zelf aan de slag met de smaakmakers uit onze streek. Maak vandaag bloemkool risotto klaar...
Gepocheerd ei op zuurdesemtoast met gerookte zalm
Op zondag mag een ontbijtje altijd extra feestelijk zijn en met het volgende recept voor gepocheerd ei kun je zeker flink wat punten scoren. Zowel bij je partner maar ook bij je gasten, want je kan dit ook prima maken als een lekker lunchgerecht. Gebruik superverse...
Groentesoep
Welkom in de wereld van pure, lokale smaken! In dit recept nemen we je mee naar de kracht van de regio, met een eenvoudige maar heerlijke groentesoep boordevol verse ingrediënten van onze eigen lokale boeren en producenten. Perfect voor een doordeweekse maaltijd of...
Kokkels met groene curry
Koop lokaal je producten en ga hier lekker mee koken! We hebben de lekkerste recepten met streekproducten voor je op een rij gezet. Zet je koksmuts op en ga zelf aan de slag met de smaakmakers uit onze streek. Maak vandaag een heerlijk gerecht met een recept...
Waldorfsalade
Koop lokaal je producten en ga hier lekker mee koken! We hebben de lekkerste recepten met streekproducten voor je op een rij gezet. Zet je koksmuts op en ga zelf aan de slag met de smaakmakers uit onze streek. Maak vandaag een heerlijke frisse Waldorfsalade. Vergeet...
Witte wijnroomsaus
Dit recept behoort tot het lokale kerstmenu 2024 Koop lokaal je producten en ga hier lekker mee koken! We hebben de lekkerste recepten met streekproducten voor je op een rij gezet. Zet je koksmuts op en ga zelf aan de slag met de smaakmakers uit onze...
Chili sin carne
Koop lokaal je producten en ga hier lekker mee aan de slag in de keuken! We hebben de lekkerste recepten met streekproducten voor je op een rij gezet. Zet je koksmuts op en wees creatief met de smaakmakers uit onze streek. Maak vandaag een heerlijke vegetarische chili...
Clafoutis met blauwe bessen en vanille-ijs
Marcin Beaufort van Marcin Culi Advies werkte heerlijke gerechten uit, bereid met streekproducten. Deze keer clafoutis met blauwe bessen en vanille-ijs. Clafoutis met blauwe bessen en vanille-ijs cake bakvorm 200 gram blauwe bessen200 gram geleisuikerrasp...
Gepofte knolselderij
Koop lokaal je producten en ga hier lekker mee koken! We hebben de lekkerste recepten met streekproducten voor je op een rij gezet. Zet je koksmuts op en ga zelf aan de slag met de smaakmakers uit onze streek. Maak vandaag gepofte knolselderij...
Zeeuwse mossels met blond bier en venkel
Zeeuwse mossels met Ricard en venkel Een lekker recept voor de mosselliefhebbers, met natuurlijk de verrukkelijke échte Zeeuwse mossels. Chefkok Marcin Beaufort werkte een lekker recept uit. Mosselpan 1 kg Zeeuwse mossels1 venkel2 steranijs1 uiRasp van 1 limoen50 ml...
Gepofte aardappel met garnalen en hangop
Koop lokaal je producten en ga hier lekker mee koken! We hebben de lekkerste recepten met streekproducten voor je op een rij gezet. Zet je koksmuts op en ga zelf aan de slag met de smaakmakers uit onze streek. Maak vandaag een heerlijk gerecht klaar met de...
Geplette aardappel met zeekraal
Koop lokaal je producten en ga hier lekker mee koken! We hebben de lekkerste recepten met streekproducten voor je op een rij gezet. Zet je koksmuts op en ga zelf aan de slag met de smaakmakers uit onze streek. Maak vandaag heerlijke geplette aardappel met zeekraal,...
Lamsrack met peulvruchten
Koop lokaal je producten en ga hier lekker mee koken! We hebben de lekkerste recepten met streekproducten voor je op een rij gezet. Zet je koksmuts op en ga zelf aan de slag met de smaakmakers uit onze streek. Maak vandaag een heerlijk gerecht van Sjoerd...
Chili con carne
Koop lokaal je producten en ga hier lekker mee aan de slag in de keuken! We hebben de lekkerste recepten met streekproducten voor je op een rij gezet. Zet je koksmuts op en wees creatief met de smaakmakers uit onze streek. Maak vandaag een heerlijke chili con carne...
Visbouillon
Dit recept behoort tot het lokale kerstmenu 2024 Koop lokaal je producten en ga hier lekker mee koken! We hebben de lekkerste recepten met streekproducten voor je op een rij gezet. Zet je koksmuts op en ga zelf aan de slag met de smaakmakers uit onze streek. Maak...
Spitskool uit de oven
Koop lokaal je producten en ga hier lekker mee koken! We hebben de lekkerste recepten met streekproducten voor je op een rij gezet. Zet je koksmuts op en ga zelf aan de slag met de smaakmakers uit onze streek. Maak vandaag een heerlijke spitskool uit de oven klaar....
Zeeuws-Vlaamse vissoep
Koop lokaal je producten en ga hier lekker mee koken! We hebben de lekkerste recepten met streekproducten voor je op een rij gezet. Zet je koksmuts op en ga zelf aan de slag met de smaakmakers uit onze streek. Maak vandaag een heerlijk gerecht van onze regionale chef...
Varkenswangetjes in Dutch Bargain IPA
Koop lokaal je producten en ga hier lekker mee koken! We hebben de lekkerste recepten met streekproducten voor je op een rij gezet. Zet je koksmuts op en ga zelf aan de slag met de smaakmakers uit onze streek. Maak vandaag een heerlijk gerecht van onze...
Toast met ansjovis
Een ideale starter voor een zomerse lunch in de tuin is deze toast met zure en zoute ansjovis. Zeker geen gewone combinatie, maar wel een hele bijzondere die je kunt serveren als bite bij het aperitief maar ook als voorgerecht. Ludo werkte dit heerlijke recept voor je...
Steak tartaar met pickles en krokante aardappel
Koop lokaal je producten en ga hier lekker mee koken! We hebben de lekkerste recepten met streekproducten voor je op een rij gezet. Zet je koksmuts op en ga zelf aan de slag met de smaakmakers uit onze streek. Maak vandaag steak tartaar klaar met...
Gekonfijte aardappel
Koop lokaal je producten en ga hier lekker mee koken! We hebben de lekkerste recepten met streekproducten voor je op een rij gezet. Zet je koksmuts op en ga zelf aan de slag met de smaakmakers uit onze streek. Maak vandaag heerlijke gekonfijte aardappel klaar. Vergeet...
Gehaktbrood met spek en gepofte aardappel van de Yakiniku
Koop lokaal je producten en ga hier lekker mee koken! We hebben de lekkerste recepten met streekproducten voor je op een rij gezet. Zet je koksmuts op en ga zelf aan de slag met de smaakmakers uit onze streek. Maak vandaag een heerlijk gerecht van Yannick...
Tomaten met kruidenkorst uit de oven
Tomaten met kruidenkorst is perfect als bijgerecht bij een diner, maar kan ook dienen als een lichte lunch of zelfs als onderdeel van een zomerse salade. De combinatie van warme, zachte tomaten met een krokante kruidenkorst zorgt voor een heerlijk contrast in texturen...
Garnaalkroketten
Koop lokaal je producten en ga hier lekker mee koken! We hebben de lekkerste recepten met streekproducten voor je op een rij gezet. Zet je koksmuts op en ga zelf aan de slag met de smaakmakers uit onze streek. Maak vandaag heerlijke garnaalkroketten klaar. Lees stap...
Varkenswang in Dutch Bargain Russian Stout
Varkenswang in Dutch Bargain Russian Stout Marcin Beaufort van Marcin Culi Advies werkte heerlijke gerechten uit, bereid met streekproducten. Deze keer op het menu: varkenswang met bier uit Groede. We gaan stoven, dus neem lekker de tijd! steelpanbraadpan 1,5 kg...
Het gehaktbrood van Bar Goed
Er waren wat haperingen met de opstart, maar Bar Goed aan Perkpolder in nieuwe gedaante heeft een voortreffelijk eerste zomerseizoen achter de rug. Ons eigen Ibiza aan de Westerschelde heeft het hart weten te veroveren van jong en oud met good food en good vibes. Van...
Bruine bonentaart
Koop lokaal je producten en ga hier lekker mee koken! We hebben de lekkerste recepten met streekproducten voor je op een rij gezet. Zet je koksmuts op en ga zelf aan de slag met de smaakmakers uit onze streek. Maak vandaag een heerlijk nagerecht van Jorien...
Pudding met gepocheerde peren
Een heerlijk toetje dat precies past bij knusse avonden en etentjes met familie of vrienden: pudding met gepocheerde peren van Marcin Beaufort. De kruidige pudding met een vleugje likeur vormt een perfecte match met de zachtzoete peren die langzaam zijn gepocheerd in...
Zoetzure augurken
Zoetzure augurken 2 kg augurken (of komkommers)750 gram suiker1 liter natuur azijn750 gram water10 gram zout Sommige varianten (zeker uit eigen tuin) hebben harde stekelige haartjes. Dan kan je het beste de augurk even wassen en licht schrobben met schuursponsje.Snijd...
Klakkers
Klakkers! Ken je ze? Het is een Zeeuws-Vlaams woord voor wentelteefjes. Volgens taaldeskundigen heeft het woord 'klakkers' te maken met het geluid. Klakken betekent zoveel als 'met een kletsend geluid werpen’. Heerlijk tijdens de lunch om je oude boterhammen op te...
Rozenbottel snoepjes
Koop lokaal je producten en ga hier lekker mee koken! We hebben de lekkerste recepten met streekproducten voor je op een rij gezet. Zet je koksmuts op en ga zelf aan de slag met de smaakmakers uit onze streek. Maak vandaag een heerlijk tussendoortje van het...
Pasta zeevruchten
Koop lokaal je producten en ga hier lekker mee koken! We hebben de lekkerste recepten met streekproducten voor je op een rij gezet. Zet je koksmuts op en ga zelf aan de slag met de smaakmakers uit onze streek. Maak vandaag een heerlijk gerecht van Bas Dierick van...
Gepofte aardappel met drie verschillende vullingen
Gepofte aardappel met drie verschillende vullingen Gepofte aardappel4 grote aardappels (bintje, agria)200 gram grof zeezout (dit is meerdere keren te gebruiken)Humus van bruine bonen vulling200 gram humus van bruine bonen ((zie recept))200 gram gemengde gemarineerde...
Nieuwjaarskost: zoute bonen met worst
Al jarenlang is het traditie voor veel families in Zeeuws-Vlaanderen om op Nieuwjaarsdag samen zoute bonen met worst te eten. Lekkere ‘Nieuwjaarskost’! Voor de één is het ware traditie, voor de ander een ideaal middel tegen de kater van de Oudejaarsnacht. Op zoek...
Gehakt met kersen
Gehaktballetjes in kersensaus met smeuïge puree Gehaktbrood met krieken is een Vlaamse klassieker en trouwens ook gekend in het land van Hulst. Dit gerecht moet je echt eens maken als er verse kersen voorhanden zijn. Het is echt zo’n gerecht waar je een glimlach van...
Kingfish tartaar
Koop lokaal je producten en ga hier lekker mee koken! We hebben de lekkerste recepten met streekproducten voor je op een rij gezet. Zet je koksmuts op en ga zelf aan de slag met de smaakmakers uit onze streek. Maak vandaag zelfgemaakt kingfish...
Lamsfilet met jus en pastinaak gratin
Koop lokaal je producten en ga hier lekker mee koken! We hebben de lekkerste recepten met streekproducten voor je op een rij gezet. Zet je koksmuts op en ga zelf aan de slag met de smaakmakers uit onze streek. Maak vandaag deze heerlijke tartaar van Peter Fremouw...
Kibbeling
Het zelf klaarmaken van kibbeling is een leuke en smakelijke uitdaging die je een heerlijk, vers resultaat oplevert. Kibbeling bestaat uit stukjes vis die worden ondergedompeld in een knapperig, gekruid beslag en vervolgens goudbruin worden gefrituurd. Voor de beste...
Karnemelkpuree
Dit recept behoort tot het lokale kerstmenu 2024 Koop lokaal je producten en ga hier lekker mee koken! We hebben de lekkerste recepten met streekproducten voor je op een rij gezet. Zet je koksmuts op en ga zelf aan de slag met de smaakmakers uit onze streek. Maak...
Structuren van een aardpeer
Koop lokaal je producten en ga hier lekker mee koken! We hebben de lekkerste recepten met streekproducten voor je op een rij gezet. Zet je koksmuts op en ga zelf aan de slag met de smaakmakers uit onze streek. Maak vandaag een heerlijk gerecht van onze...
Pastinaakpuree
Dit recept behoort tot het lokale kerstmenu 2024 Koop lokaal je producten en ga hier lekker mee koken! We hebben de lekkerste recepten met streekproducten voor je op een rij gezet. Zet je koksmuts op en ga zelf aan de slag met de smaakmakers uit onze...
Jan in de zak
In dit artikel:Een traditioneel Zeeuws gestoomd broodEen stukje Zeeuwse erfgoed Typische kooktechniek Recept Jan in de zakReceptenfietsroute Een traditioneel Zeeuws gestoomd brood Jan in de zak is een karakteristiek gerecht uit de Zeeuwse keuken dat perfect past bij...
Geroosterde boswortels uit de oven met Labneh
Geroosterde Boswortels uit de oven met Labneh, Za'atar en olijfolie 1 bos boswortels1 teen knoflook250 gram yoghurt1 citroen1 tl gemalen komijn½ tl Za'atar (mengeling van sesam, sumak en tijm)50 gram olijfoliePlatte peterselierozemarijnTijm Meng de yoghurt met een...
Schol met wortelpuree en prei
Koop lokaal je producten en ga hier lekker mee koken! We hebben de lekkerste recepten met streekproducten voor je op een rij gezet. Zet je koksmuts op en ga zelf aan de slag met de smaakmakers uit onze streek. Maak vandaag deze heerlijke tartaar van Peter Fremouw...
Matrozenstoofpot
Wat is het toch heerlijk om vis te eten! Op onze markten door heel Zeeuws-Vlaanderen vind je altijd prachtige viskramen met een uitgebreid aanbod van de dag.Een vis die er steevast bij is, maar er absoluut niet aantrekkelijk uitziet, ronduit lelijk zelfs en toch...
Creme Brûlée
Creme Brûlée 500 gram room500 gram melk220 gram eidooier1 ei2 stuks vanillestokken150 gram suiker Snijd de vanillestokken in de lengte doormidden en schraap het merg eruit.Voeg de stokken en merg aan de melk en room toe en kook op.Laat afkoelen tot...
Aardappelcrème
Koop lokaal je producten en ga hier lekker mee koken! We hebben de lekkerste recepten met streekproducten voor je op een rij gezet. Zet je koksmuts op en ga zelf aan de slag met de smaakmakers uit onze streek. Maak vandaag een smaakvolle aardappelcrème klaar. Lees...
Staatse Groentesoep met runderschenkel en kruidenomelet
Een kom vol comfort en karakter: dat is deze Staatse groentesoep met runderschenkel en kruidenomelet van Marcin Beaufort. Een rijke bouillon die uren heeft getrokken met verse groenten, kruiden en runderschenkel zorgt voor een diepe, volle smaak. De soep wordt...
Gepofte suikerbiet
Marcin Beaufort van Marcin Culi Advies werkte heerlijke gerechten uit, bereid met streekproducten. Deze keer een gepofte suikerbiet. Je staat er niet direct bij stil, maar aan de suikerbiet uit onze Zeeuws-Vlaamse polders hebben we een paar lekkernijen te...
Bruine bonen hummus
Koop lokaal je producten en ga hier lekker mee koken! We hebben de lekkerste recepten met streekproducten voor je op een rij gezet. Zet je koksmuts op en ga zelf aan de slag met de smaakmakers uit onze streek. Maak vandaag heerlijke bruine bonen hummus klaar. Lees...
Gepocheerde en gekarameliseerde peer met speculaas
Marcin Beaufort van Marcin Culi Advies werkte heerlijke gerechten uit, bereid met streekproducten. Deze keer een gepocheerde en gekarameliseerde peer. Gepocheerde en gekarameliseerde peer 6 rijpe peren (Sweet Sensation, Doyenne de Comice, Williams)375 gram...
Meringue
Koop lokaal je producten en ga hier lekker mee koken! We hebben de lekkerste recepten met streekproducten voor je op een rij gezet. Zet je koksmuts op en ga zelf aan de slag met de smaakmakers uit onze streek. Maak vandaag deze meringue klaar met Zeeuws-Vlaamse...
Rode Poon Escabeche
Rode poon is een veelzijdige vis die je op verschillende manieren kan bereiden. In dit gerecht gaart de vis dankzij de zuren en aroma’s van de escabeche. Geniet van dit recept van de Blendbrothers! Foto: Heikki Verdurme Rode Poon Escabeche Voor het pekelbad1 liter...
Witte bonenpuree Ras el Hanout
Koop lokaal je producten en ga hier lekker mee koken! We hebben de lekkerste recepten met streekproducten voor je op een rij gezet. Zet je koksmuts op en ga zelf aan de slag met de smaakmakers uit onze streek. Maak vandaag heerlijke cassoulet klaar...
Tzatziki
Koop lokaal je producten en ga hier lekker mee koken! We hebben de lekkerste recepten met streekproducten voor je op een rij gezet. Zet je koksmuts op en ga zelf aan de slag met de smaakmakers uit onze streek. Maak vandaag een frisse tzatziki...
Hangop van yoghurt
Na het lezen van dit recept weet je meteen waar de naam hangop vandaan komt! Je hangt yoghurt in een doek en laat alles een nachtje uitlekken. Het resultaat is een romig geheel, heerlijk als dessert! Hangop van yoghurt 1 liter volle yoghurt Leg een zeef op een...
Curry met Zeeuws- Vlaams lamsvlees en jonge voorjaarsgroenten
Zin in wat kruidigs en pikant kies dan eens voor curry. De Indiase keuken staat onder andere bekend om de vele gerechten met lamsvlees en ik heb nog een lamsbout van Verschueren Lamsvlees dus vandaag ga ik een heerlijke curry maken met wat frisse voorjaarsgroenten van...
Vissoep
Vissoep is een klassieker langs de Zeeuwse kust. Het is een gerecht waarin de zee en het land elkaar ontmoeten: stevige vis, garnalen en mossels in een rijke bouillon met groenten en kruiden. Chef Marcin Beaufort geeft er zijn eigen draai aan met een recept dat zowel...
Advocaat
Koop lokaal je producten en ga hier lekker mee koken! We hebben de lekkerste recepten met streekproducten voor je op een rij gezet. Zet je koksmuts op en ga zelf aan de slag met de smaakmakers uit onze streek. Maak vandaag een heerlijke advocaat klaar. Vergeet...
Zeevruchten met saffraan bouillon
Koop lokaal je producten en ga hier lekker mee koken! We hebben de lekkerste recepten met streekproducten voor je op een rij gezet. Zet je koksmuts op en ga zelf aan de slag met de smaakmakers uit onze streek. Maak vandaag een heerlijk gerecht van Bas Dierick...
Zeebaars van de barbecue
Koop lokaal je producten en ga hier lekker mee koken! We hebben de lekkerste recepten met streekproducten voor je op een rij gezet. Zet je koksmuts op en ga zelf aan de slag met de smaakmakers uit onze streek. Maak vandaag heerlijke gerookte zeebaars klaar van de...
Appelbollen
Koop lokaal je producten en ga hier lekker mee koken! We hebben de lekkerste recepten met streekproducten voor je op een rij gezet. Zet je koksmuts op en ga zelf aan de slag met de smaakmakers uit onze streek. Maak vandaag heerlijke appelbollen klaar. Vergeet...
Appelmoes
Koop lokaal je producten en ga hier lekker mee koken! We hebben de lekkerste recepten met streekproducten voor je op een rij gezet. Zet je koksmuts op en ga zelf aan de slag met de smaakmakers uit onze streek. Maak vandaag een heerlijke appelmoes...
Zomerstamppot met snijboontjes en rucola
Zomerstamppot met snijboontjes en rucola Een stamppot in de zomer, zeker wel, want door de combinatie van nieuwe aardappel, beetgare snijboontjes, olijfolie en peperige rucola krijg je een heerlijk gerecht wat je kan eten met een gepocheerd eitje, een mooi stukje...
Kersenclafoutis
Koop lokaal je producten en ga hier lekker mee koken! We hebben de lekkerste recepten met streekproducten voor je op een rij gezet. Zet je koksmuts op en ga zelf aan de slag met de smaakmakers uit onze streek. Maak vandaag een heerlijk gerecht van onze regionale chef...
Rode biet smoothie
Koop lokaal je producten en ga hier lekker mee koken! We hebben de lekkerste recepten met streekproducten voor je op een rij gezet. Zet je koksmuts op en ga zelf aan de slag met de smaakmakers uit onze streek. Maak vandaag een heerlijke frisse rode biet smoothie...
Pannenkoeken
Ga meteen naar:ReceptFietsreceptenroutes Er gaat niets boven de pure smaak van verse pannenkoeken gemaakt met ingrediënten van dichtbij huis. Voor deze heerlijke pannenkoeken gebruiken we lokale bloem van de molen om de hoek, verse melk van de boerderij verderop en...
Bloedworst met paddenstoelen, puree van pastinaak, appel en wildjus
Koop lokaal je producten en ga hier lekker mee koken! We hebben de lekkerste recepten met streekproducten voor je op een rij gezet. Zet je koksmuts op en ga zelf aan de slag met de smaakmakers uit onze streek. Maak vandaag een heerlijk gerecht van onze...
Brownies van bruine bonen
Geen koekje bij de koffie als er gasten op bezoek komen bij Termont & Thomaes, maar de zelfgebakken brownies van Heidi. Met bruine bonen natuurlijk! Brownies van bruine bonen 100 gram boter200 gram bruine bonen (gedroogd)3 eetlepels cacaopoeder2 eetlepels bloem2...
Zwinstreek gerecht
Marcin Beaufort van Marcin Culi Advies werkte heerlijke gerechten uit, bereid met streekproducten. Deze keer het Zwinstreek gerecht: een prachtige verzameling die met geitenkaas, polderaardappelen, gerookte paling, duindoorn en Seawise wordt bereidt....
Vier kerst met een lokaal kerstmenu
Kerst draait om samen zijn, genieten en vooral lekker eten. Dit jaar is er niets feestelijker dan een kerstmenu dat de lokale streekproducten in de schijnwerpers zet! Van verfijnde voorgerechten tot verrukkelijke desserts: het kerstmenu van 2024 biedt een culinaire...
Asperges met ham en ei
Een heerlijk recept gemaakt van Zeeuwse asperges! De lente op je bord, dat is precies wat dit gerecht brengt. Met verse Zeeuwse asperges, romige boter en een klassieke combinatie van ei en ham zet chef Marcin Beaufort een simpel maar onweerstaanbaar recept neer....
Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief
Wil jij op de hoogte worden gehouden van al het Lokaal Lekkers bij jou in de buurt?
Meldt je dan aan voor onze nieuwsbrief.


































































































