Lamsfilet met jus en pastinaak gratin 

door

Koop lokaal je producten en ga hier lekker mee koken! We hebben de lekkerste recepten met streekproducten voor je op een rij gezet. Zet je koksmuts op en ga zelf aan de slag met de smaakmakers uit onze streek. Maak vandaag deze heerlijke tartaar van Peter Fremouw van Restaurant de Zeeuwse Kust. Vergeet uiteraard het resultaat niet te delen op social media!

Lamsfilet

Lamsfilet met jus en pastinaak gratin

Peter Fremouw – Restaurant de Zeeuwse Kust
Nog geen stemmen
Dit recept geprobeerd?Vermeld @lokaallekkers!
Bereidingstijd 1 uur
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 600 gram lamsfilet
  • 400 ml lamsbouillon
  • 1 sjalot
  • 1 teen knoflook
  • 1 tak rozemarijn
  • 250 gram rode wijn
  • 1 el fijne mosterd
  • 1 el roomboter
  • 2 stuks pastinaak
  • 2 eieren
  • 150 ml room
  • 100 gram gemalen kaas
  • blad peterselie
  • nootmuskaat
  • gemalen zwarte peper van de molen
  • Zeeuwse Zoute

Bereidingswijze
 

  • Verwarm oven voor op 200 graden.
  • Hak de peterselie.
  • Schil en snijd de pastinaak in dunne plakken.
  • Verdeel de plakken pastinaak in een ingevette ovenschaal
  • Klop de eieren los, kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  • Voeg room de fijngehakte peterselie toe. Giet het mengsel over pastinaak.
  • Verdeel de gemalen kaas over de bovenkant.
  • Gaar in de oven voor ca. 35 minuten.

Ondertussen:

  • Snipper de sjalot en knoflook en stoof aan in een pan. Blus af met de rode wijn en laat inkoken tot bijna droog.
  • Voeg de bouillon, mosterd en rozemarijn toe en kook voor de helft in.
  • Zeef de jus en houd apart.
  • Kruid het lamsvlees en bak in bruisende boter gedurende 2 à 3 minuten aan beide kanten tot mooi rosé. Laat 5 minuten rusten op een bakplaat onder aluminiumfolie.
  • Kook de lamsjus terug op, zet van het vuur af. En mix er de koude boter in.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd het lamsvlees, serveer met de pastinaak gratin en de lekkere lamsjus.
Trefwoord eieren, lam, ui, wijn, zuivel