Koop lokaal je producten en ga hier lekker mee koken! We hebben de lekkerste recepten met streekproducten voor je op een rij gezet. Zet je koksmuts op en ga zelf aan de slag met de smaakmakers uit onze streek. Maak vandaag deze heerlijke tartaar van Peter Fremouw van Restaurant de Zeeuwse Kust. Vergeet uiteraard het resultaat niet te delen op social media!

Schol met wortelpuree en prei
Ingrediënten
- 250 gram aardappels kruimig
- 6 jonge wortels
- 1 grote ui
- 1 prei
- 800 gram scholfilet
- 150 gram boter
- 100 gram melk
- 1 scheutje witte wijnazijn
- Gemalen zwarte peper van de molen
- Zeeuwse Zoute
Witte wijnsaus:
- 0.5 liter droge witte wijn
- 1 grote ui gesnipperd
- 1 laurierblad
- 0.5 liter visbouillon
- 0.25 liter room
- peper, zout en citroensap
- Recept witte wijnroomsaus
Bereidingswijze
- Schil de aardappelen en wortels en kleine stukjes.
- Maak de witte wijnroomsaus volgens recept en houd apart.
- Houd twee wortels apart en gaar deze in een pannetje met water, boter, honing en zout.
- Kook de aardappelen en rest van de wortel in een pan tot deze gaar zijn
- Snipper de ui en stoof deze aan. Voeg ze bij de aardappel/wortel en stamp met een klontje boter en melk. Kruid met peper en zout.
- Snijd de prei in dikke ringen van ongeveer 2 cm. Was de prei.
- Stoof de prei in water, een scheutje azijn, boter en zout voor 6 – 8 minuten.
- Fileer de vis (of vraag dit aan je visboer) leg 2 filets op elkaar en kruid met grof zout.
- Bak de scholfilet op de graatzijde in bruisende boter.
- Stamppot in het midden van het bord, de vis erbovenop, werk af met de jonge wortel.
- Serveer met de witte wijn roomsaus