Koop lokaal je producten en ga hier lekker mee koken! We hebben de lekkerste recepten met streekproducten voor je op een rij gezet. Zet je koksmuts op en ga zelf aan de slag met de smaakmakers uit onze streek. Maak vandaag deze heerlijke tartaar van Peter Fremouw van Restaurant de Zeeuwse Kust. Vergeet uiteraard het resultaat niet te delen op social media!

Spinaziesoep met gerookte zalm
Ingrediënten
- 400 gram verse spinazie gewassen
- 2 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- 1 kleine aardappel
- 1 bosjes bosui
- 600 ml groentebouillon
- 200 gram zure room
- room
- boter
- 200 gram gerookte zalmfilet in stukjes gesneden
- gemalen zwarte peper van de molen
- Zeeuwse Zoute
Bereidingswijze
- Snipper de sjalotten, knoflook en bosui fijn en houd apart.
- Schil de aardappel en snijd in kleine blokjes.
- Verwarm een hoge pan en smelt er de boter in. Fruit hierin de ui, knoflook en bosui aan.
- Voeg de aardappel toe en bak kort mee. Tot beetgaar.
- Haal de helft van de aardappel en ui uit de pan en bewaar voor garnituur.
- Blus de rest met de bouillon toe en breng aan de kook.
- Mix de spinazie in de soep samen met de crème fraiche en kruid af met peper en zout toe naar smaak.
- Verdeel het garnituur over de soepkommen, giet er de hete soep in en werk af met een scheutje room en snippers gerookte zalm.