Tartaar van wilde zeebaars, kruidenolie en limoen

door

Koop lokaal je producten en ga hier lekker mee koken! We hebben de lekkerste recepten met streekproducten voor je op een rij gezet. Zet je koksmuts op en ga zelf aan de slag met de smaakmakers uit onze streek. Maak vandaag deze heerlijke tartaar van Peter Fremouw van Restaurant de Zeeuwse Kust. Vergeet uiteraard het resultaat niet te delen op social media!

tartaar van wilde zeebaars

Tartaar van wilde zeebaars, kruidenolie en limoen

Peter Fremouw - Restaurant de Zeeuwse Kust
Nog geen stemmen
Dit recept geprobeerd?Vermeld @lokaallekkers!
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gram zeebaarsfilet zonder graat en ontveld van de visboer
  • limoen schoongeboend
  • 1 el zure room
  • 1 sjalot
  • 6 kerstomaten
  • ¼ komkommer

Kruidenolie:

  • 200 ml olijfolie
  • 10 takjes dille
  • 10 takjes peterselie
  • 10 takjes dragon
  • gemalen zwarte peper van de molen
  • Zeeuwse Zoute

Bereidingswijze
 

  • Snijd de zeebaars tot kleine blokjes voor de tartaar en bewaar direct in een kom in de koelkast.
  • Pluk de kruiden en dompel ze 10 seconden onder in kokend water.
  • Spoel koud onder stromend water, lek en knijp goed uit.
  • Mix met 150 gram olijfolie en kruid met zout.
  • Halveer de cherrytomaat en snijd de komkommer in staafjes.
  • Marineer deze met wat olijfolie, peper en zeezout.
  • Snipper de sjalot fijn.
  • Meng de vis met het zest van een 50 gr olijfolie, limoen, 1 el crème fraîche en de sjalot.
  • Breng op smaak met peper en zeezout.
  • Gebruik een ring en duw daarin de tartaar, zet in het midden van een diep bord.
  • Garneer met de cherrytomaat en komkommer.
  • Dresseer de kruidenolie rond de tartaar.
Trefwoord noordzeevis, zuivel