Zomerstamppot met snijboontjes en rucola
Een stamppot in de zomer, zeker wel, want door de combinatie van nieuwe aardappel, beetgare snijboontjes, olijfolie en peperige rucola krijg je een heerlijk gerecht wat je kan eten met een gepocheerd eitje, een mooi stukje vlees of misschien een lekker stukje vis. Serveer het stamppotje in een mooie voorverwarmde grote schaal en garneer rijkelijk met fijne blaadjes rucola, een variatie micro- greens, een royale scheut olijfolie en wat geschaafde parmezaanse kaas.

Zomerstamppot
Ingrediënten
- 1,5 kilo nieuwe bloemige aardappeltjes gewassen, niet geschild
- 300 gram snijbonen mooi fijn gesneden met het mes of snijbonenmolen
- 150 gram rucola grof gehakt
- peper en zout uit de molen
- olijfolie van goede kwaliteit
- klontje roomboter
- erwten en linzenscheuten
- nootmuskaatnoot
- 100 gram parmezaanse kaas
Bereidingswijze
- Blancheer de snijboontjes en koel ze direct terug, stoof ze daarna even kort in een beetje roomboter en kruid ze met peper, zout en nootmuskaat.
- Kook de aardappels gaar en stamp ze fijn maar niet te.
- Meng de snijboontje, aardappels, rucola en maak het lekker smeuïg met olijfolie en roomboter. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de stamp op een mooie diepe voorverwarmde schaal en garneer rijkelijk met nog wat rucola en de erwten en linzenscheuten. Schaaf er de Parmezaanse kaas overheen en maak af met nog wat olijfolie